Ako jajima dodate sok od limuna, kajganu ćete sigurno podići na višu razinu. Ovaj sok je ključan kako bi kajgana ispala posebno 'pahuljasta'.
POGLEDAJTE VIDEO:
Albumin, proteinska struktura unutar jajeta, reagira s kiselinom iz limunovog soka u stvaranju čvršće unutarnje strukture koja zadržava mjehuriće zraka. Dok se jaja kuhaju, mjehurići zraka uzrokuju da postanu svjetlija i pahuljasta, rekla je Makenzie Bryson Jackson, nutricionistica.
Kako napraviti kajganu s limunovim sokom?
Pomiješate šest jaja s pola žličice limunovog soka te dodajte prstohvat soli i papra. Nakon što ste pomiješali te sastojke, stavite posudu sa strane i zagrijte malo maslinovog ulja u tavi. Kada se ulje dovoljno zagrije dodajte smjesu u tavu i promiješajte. Pecite oko tri ili četiri minute.
Ako ste dobro napravili, kajgana neće imati okus limuna, jednostavno bi trebala biti svijetlija nego inače, piše Daily Star.