To je to što me zanima!

Kako pripremiti najbolji odojak iz pećnice - hrskav i jako sočan

Iako mnogi izbjegavaju pečenje odojka u pećnici, uz naše savjete njegova je priprema vrlo jednostavna i laka. Nakon što ga ispečete, uživat ćete u hrskavoj korici i mekom, sočnom mesu koje se topi u ustima
Vidi originalni članak

Na kućnom dočeku Nove godine najslađi dio je divno pečenje - sočan, ali i hrskav odojak, no mnogi zaziru od njegove pripreme kod kuće jer misle da je ona komplicirana. No priprema odojka kod kuće u pećnici je iznenađujuće jednostavna i uopće ne zahtijeva puno vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako nemate mogućnost pečenja odojka na ražnju, pećnica je odlična alternativa. Trebat će vam samo odojak, nekoliko začina i posuda za pečenje. Nakon što ga ispečete, uživat ćete u hrskavoj korici i mekom, sočnom mesu koje se topi u ustima.

KRAJ BIKERSKE SEZONE FOTO Pečenkijada u Slavonskom Brodu okupila brojne ljubitelje motora i mesa s ražnja

Najbolji savjeti za savršen odojak u kućnoj pećnici

Za savršen rezultat, odojak obilno pospite solju i malo paprom, no nemojte pretjerivati s ostalim začinima jer mogu zagorjeti. Po želji, unutrašnjost možete napuniti povrćem, svježim začinima ili nečim kreativnijim, poput citrusa ili đumbira.

Pečenje započnite na 130 °C, postupno povećavajući temperaturu do 150 °C tijekom četiri sata. Pred kraj, pojačajte na 200–220 °C kako bi korica postala hrskava.

BOGAT BLAGDANSKI STOL Božićni ručak za najmilije: Evo recepata za janjetinu s povrćem, pečenu patku, istarski žgvacet...

Nakon pečenja, pustite meso da odstoji prije rezanja. Sokove koje je pustio odojak možete iskoristiti za umak prepun okusa, a ako ste odojak prije pečenja napunili povrćem, poslužite ga uz meso i domaći kruh. 

SAVJETI ZA PRIPREMU U PEĆNICI Trikovi kako ispeći odojka kod kuće, a da bude kao s ražnja: 'Posolite ga i pecite 3 sata'

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Medves 31.12.2024.

    Kad pečem odojak idu 3 sastojka: odojak, sol i točka.Kakvi ostali bakrači btj!!!

  • P S l H O G I N E K O L O G 31.12.2024.

    Super savjeti ali ipak ću ga peći na svoj način...sinoć nasoljenog odojka peći ću u pećnici dok ne bude gotov. Uz njega ću poslužiti pečeni krumpir i grah salatu. Pratite me za još savjeta 😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare