To je to što me zanima!

Kada ste u žurbi napravite fine penne sa sirom i brokulom

Ovo jelo brzo se priprema, a toliko je ukusno i sočno da će svi misliti kako ste proveli sate u kuhinji. Kada ste u žurbi, isprobajte ovaj recept, nećete se razočarati
Vidi originalni članak

broj osoba: 2

priprema: 35 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

120 g tjestenine penne, sol, svježe mljeveni crni papar, 1 i ½ šalica svježe ili zamrznute brokule, 80 g krem sira, 1 žlica maslaca, 15 g svježe naribanog sira parmigiano reggiano + dodatno za serviranje

PREFINA JE Napravite šarenu gibanicu po starinskom receptu bake Marice

Priprema:

Skuhajte tjesteninu, no kuhajte je 2 minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju. Penne procijedite, poklopite i držite na toplom te sačuvajte najmanje šalicu vode od kuhanja tjestenine. Brokulu skuhajte i ocijedite. Vratite lonac na vatru, ulijte 2/3 šalice sačuvane vode od kuhanja tjestenine, u to ubacite krem sir i maslac. Kuhajte, uz stalno miješanje, dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu koja treba početi ključati. Maknite umak s vatre, dodajte mu ribani sir, tjesteninu i brokulu. Dodajte još vode od kuhanja penna - umak ne smije biti prerijedak, ali ni pregust. Poslužite s još malo naribanog sira i svježe mljevenim paprom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars77 09.01.2024.

    dobra vecera

  • kaius 09.01.2024.

    za žurbu je najbrže najobičnije,špageti ili drugo sa maslacem, tko voli ribani sir... ,ili konzerva tune se umiješa i to je to..

Komentiraj...
Vidi sve komentare