broj osoba: 2
priprema: 35 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
120 g tjestenine penne, sol, svježe mljeveni crni papar, 1 i ½ šalica svježe ili zamrznute brokule, 80 g krem sira, 1 žlica maslaca, 15 g svježe naribanog sira parmigiano reggiano + dodatno za serviranje
Priprema:
Skuhajte tjesteninu, no kuhajte je 2 minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju. Penne procijedite, poklopite i držite na toplom te sačuvajte najmanje šalicu vode od kuhanja tjestenine. Brokulu skuhajte i ocijedite. Vratite lonac na vatru, ulijte 2/3 šalice sačuvane vode od kuhanja tjestenine, u to ubacite krem sir i maslac. Kuhajte, uz stalno miješanje, dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu koja treba početi ključati. Maknite umak s vatre, dodajte mu ribani sir, tjesteninu i brokulu. Dodajte još vode od kuhanja penna - umak ne smije biti prerijedak, ali ni pregust. Poslužite s još malo naribanog sira i svježe mljevenim paprom.