Sada imate priliku jesti rotkvice na sasvim drugačiji način. Iako su svježe vrlo ukusne i hrskave, i pečene će vas ostaviti bez teksta svojim bogatstvom okusa i mirisa
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 24 crvene rotkvice
- žlica suncokretovog ulja
- pola žličice soli
- svježe mljeveni crni papar
- 2 žlice neslanog maslaca
- veliki češanj češnjaka, nasjeckani
- pola žličice sjemenki kima
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Rotkvice prepolovite pa pecite u pećnici na ulju, dodajte sol i biber. Pecite 20-ak minuta dok ne postanu mekane. Dok se peku, u tavi otopite maslac, dodajte češnjak i kim te prodinstajte oko 3 minute neprestano miješajući, dok češnjak ne poprimi zlatno žutu boju. Pazite da ne izgori!
Aromatizirani maslac prelijte preko pečenih rotkvica i poslužite dok je vruće, prenosi mindbodygreen.com.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: