To je to što me zanima!

Jesen je vrijeme za 'teže' kreme koje će zaštiti lice od vjetra

Dolaskom jeseni, zrak postaje hladniji i krećemo s grijanjem u domovima, a oboje izuzetno isušuje kožu lica, tako da vaša rutina njege se mora promijeniti od one koju koristite ljeti
Vidi originalni članak

Dolaskom hladnijih dana birajte blage čistače, koristite mlijeka za čišćenje i proizvode koji hrane, a ne isušuju kožu. Zatim, hladan vjetar i grijanje mogu uvelike isušiti lice, tako da koristite hijaluronsku kiselinu koja će zadržati vodu u vašem licu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poželjne su kreme s peptidima, ceramidima i skvalanom, koji jesu težih struktura, ali su potrebni kako bi se vlaga zadržala duboko u slojevima kože.

BROJNI BENEFITI Evo što sve trebate znati o niacinamidu - vitaminu koji vašu kožu lica čini blistavom

Nekoliko puta tjedno radite eksfolijaciju, pogotovo kod začepljenih pora ili jednostavno za bolju teksturu kože. Možete otići i kod dermatologa na kemijski piling. Nemojte biti pregrubi, lagano nanesite piling i umasirajte.

KOMEDOGENI SASTOJCI Birajte proizvode za njegu kože koji vam neće zatvoriti pore

Sezona retinola je službeno otvorena, a ovo je savršen proizvod za period u kojem UV zrake nisu jake, ali to ne znači da ne trebate koristiti SPF. Sunce je prisutno cijele godine i UVA zrake i dalje mogu prouzročiti oksidativni stres, koji uzrokuje starenje. 

LOŠE NAVIKE Ove greške u šminkanju rade mnoge žene: Evo kako ih izbjeći

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare