broj osoba: 6
priprema: 2-4 sata
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
za pulled pork: svinjska lopatica ili neki drugi komad svinjetine s masnoćom (buncek, primjerice), sol, papar, senf, mljevena dimljena paprika; tortilje; za nadjev: avokado, ljubičasti luk, zelena salata, umak od majoneze i vrhnja
Priprema:
Komad mesa marinirajte po želji. Možete napraviti suhu ili mokru marinadu. Prepržiti ga na tavi prije nego što ga stavite peći, sve dok ne dobije karameliziranu koricu. Možete to napraviti i u posudi u kojoj ćete ga i peći u pećnici. Kad ga stavite u pećnicu, pecite ga na oko 150°C dosta dugo, dok se meso ne počne raspadati. Ovisno o veličini komada koji pečete to može trajati od 2,5 do 4 sata. Ovako pečeno meso ostavite preko noći pokriveno kako bi se svi sokovi i arome proželi te ga sljedeći dan podgrijte prije posluživanja. Razvucite vilicom na komade, pa slažite na blago preprženu tortilju. Dodajte avokado narezan na šnite, komade zelene salate, ljubičasti luk narezan na kolutove i preko svega stavite umak od majoneze i vrhnja. Zamotajte i uživajte.