Ponekad se ručak mora iskombinirati od najosnovnijih stvari koje imate u hladnjaku. Za takve užurbane trenutke donosimo jednostavan, a ukusan recept za složenac koji će se svima svidjeti
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 4 hrenovke narezane na kolutiće
- 100 g salame ili hamburgera nasjeckanih na kockice
- 2 luka
- 2 jaja
- 100 g ribanog sira
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g maslaca
- muškatni oraščić (po želji)
Priprema:
- Krumpir skuhajte, ogulite i narežite na ploške.
- U zdjeli umutite jaja, dodajte ribani sir, vrhnje za kuhanje i malo muškatnog oraščića.
- Na ulju propirjajte luk pa dodajte salamu i kratko prepržite.
- Vatrostalnu posudu namažite maslacem.
- Naizmjence slažite slojeve krumpira, hrenovki i slanine. Svaki sloj posolite i popaprite.
- Složenac dovršite krumpirima, prelijte ga umakom od jaja i začinite komadićima maslaca.
- Pecite 30-ak minuta na 180°C.
- Prema želji pospite peršinom.