To je to što me zanima!

Jednostavno, a ukusno: Čudo od čokolade, badema i keksa

Donosimo vam dva recepta koji neodoljivo podsjećaju na popularni slatkiš Toblerone. Priprema je jednostavna, a kolač se topi u ustima. Oduševit će baš svako nepce
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 g maslaca 
  • 200 g tamne čokolade
  • 2 žlice meda
  • 200 g šećera 
  • 1 dl mlijeka 
  • 100 g sjeckanih lješnjaka 
  • 100 g sjeckanih badema
  • 150 g mljevenih keksa 

POGLEDAJTE VIDEO (Rade neobično realistične slastice):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za glazuru: 100 g tamne čokolade i 3 žlice ulja

Postupak:

Polako rastopite maslac, čokoladu, šećer, med i mlijeko. Kada dobijete jednoličnu masu, dodajte ostale sastojke - lješnjake, bademe i kekse.

Smjesu stavite u trokutasti kalup koji ćete izraditi od aluminijske folije (niže u videu je pokazano kako). Ukoliko imate pravi kalup tog oblika kod kuće, prije nego ulijete smjesu na kalup stavite prianjajuću foliju da bi kasnije desert lakše izvadili.

Stavite domaće Toblerone u hladnjak da se stvrdnu. Potom uklonite iz kalupa i premažite čokoladnom glazurom. Kada se glazura stisne, desert je spreman za rezanje, piše na sonjasrecipes.com.

Donosimo još jedan recept za ovu poznatu slasticu.

DJECA GA OBOŽAVAJU Ovaj fini kolač je osvježavajuć, vrlo lagan i pomalo neobičan

Sastojci (za šalicu od 2,5 dl):

*šalica od 2,5 dcl

  • pola šalice maslaca
  • 2/3 šalice crne čokolade
  • jedna i pol šalica mljevenih lješnjaka
  • 1 šalica sjeckanih lješnjaka
  • 8 žlica vode
  • malo više od jedne šalice šećera u prahu

Postupak:

Rastopite šećer i vodu pa u tome otopite maslac i potom čokoladu. Dodajte lješnjake i dobro promiješajte. Oblikujte smjesu trokutasto - u tome će vam pomoći aluminijska folija. Stavite kratko u duboko zamrzavanje da se smjesa dobro stisne.

ZDRAV DODATAK JELIMA Recepti s avokadom: Puding, čokoladni tart, kolač u šalici...

Po želji možete na kraju preliti desert topljenom čokoladom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare