Sastojci:
- 250 g omekšalog maslaca
- 250 g šećera
- 5 jaja srednje veličine, lagano razmućena
- 2 žličice ekstrakta vanilije (ili 2 vanilin šećera)
- 275 g brašna
- prašak za pecivo
- pola žličice soda bikarbone
- 2 žlice mlijeka
- 350 g pekmeza od jagoda
- 2 žlice kokosovog brašna za za posipanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Dok se ona grije pripremite protvan veličine otprilike 20 x 30 cm - obložite ga papirom za pečenje, i dno i stranice.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i soda bikarbonu.
Potom izmiksajte maslac i šećer dok se postanu pjenasti pa polako umutite i jaja. Dodajte i žlicu brašna ako smjesa izgleda kao da će se zgrušati. Potom ubacite ekstrakt vanilije i miksajte dok se sve lijepo ne poveže.
Postepeno dodajte smjesu sa brašnom i mlijeko, promiješajte i izlijte na protvan, poravnajte i pecite oko 25 minuta do pola sata, dok biskvit ne dobije zlatnu boju.
Želite li biti sigurni da je biskvit posve ispečen, napravite mali test za koji znaju mnoge domaćice - probodite ga čačkalicom - izađe li čista, biskvit je gotov, a bude li na njoj zalijepljene smjese, tad ga pecite još neko vrijeme.
Kad je gotov, ostavite ga u protvanu desetak minuta da se malo ohladi pa ga izvadite zajedno sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite neka se hladi do kraja.
Po tome pospite kokosovog brašna, izrežite na kockice i poslužite uz čaj, kavu ili voćni sok, a odlično ide i uz čašu hladnog mlijeka, prenosi goodhousekeeping.com.