To je to što me zanima!

Jede vam se nešto drugačije: Napravite slasnu katsu piletinu

Ova ultimativna japanska hrana jako je sočna i hrskava, poput svakog dobrog pohanca, a tajna ovog slasnog jela, osim u načinu pohanja, leži i u domaćem tonkatsu umaku koji uopće nije teško napraviti
Vidi originalni članak

Za katsu piletinu obično se koriste pileća prsa, no otkošteni zabatak puno je bolji izbor – sočniji je i prepun okusa. Ako niste ljubitelj piletine, a volite svinjetinu, probajte ovo jelo napraviti s tom vrstom mesa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

2 žlice kečapa, 4 žličice worcestershire umaka, 2 žličice smeđeg šećera, 3 žličice oyster umaka, 1 žličica senfa, 4 otkoštena zabatka, sol, papar, ½ šalice glatkog brašna, 1 veće jaje izmućeno, 1 šalica panko mrvica, 1 i pol šalice ulja za prženje, sjemenke sezama

DANAŠNJI RECEPT Napravite fini pileći paprikaš

Priprema:

Napravi tonkatsu umak - dobro izmiješajte kečap, worcestershire umak, smeđi šećer, oyster umak i senf. Meso posolite i popaprite s obje strane, uvaljajte u brašno i otresite višak. Uvaljajte u jaja i pustite da se iscijedi višak. Potom uvaljajte u panko mrvice pa otresite višak. Zagrijte ulje na 180 stupnjeva, pržite jedan po jedan komad mesa od dvije do tri minute. Nakon prženja stavite na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite vruće uz tonkatsu umak i željene priloge.

RECEPT DANA Novo omiljeno jelo za ljubitelje burgera: Napravite sočne smash burger tacose i uživajte

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare