Na vrelu ulju propirjajte luk sa slaninom i još vruće prelijte na ocijeđeni kruh. Dodajte jaja, peršin, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Time napunite pile, a otvor zatvorite čačkalicama i ispecite
Vidi originalni članak
Broj osoba: 4
Priprema: 90 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
- cijelo pile
- sol
- za nadjev: 3 žlica suncokretova ulja, 1 luk, 30 g slanine, 3 kriške kruha pšeničnog, 200 ml mlijeka, 2 jaja, peršin, sol, svježe mljeveni papar
Postupak:
Pile operite, lagano odvojite kožu od mesa. Izvana i iznutra natrljajte ga solju. Kruh narežite na kockice i prelijte hladnim mlijekom. Nasjeckajte luk, slaninu i peršin.
Na vrelu ulju propirjajte luk sa slaninom i još vruće prelijte na ocijeđeni kruh. Dodajte jaja, peršin, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Time napunite pile, a otvor zatvorite čačkalicama.
Stavite ga u lim za pečenje, prelijte vrućim uljem i pecite oko 1 sat na 200°C. Tijekom pečenja pile zalijevajte sokom u kojem se peče i toplom vodom kako bi ostalo sočno. Poslužite s pečenim krumpirima ili povrćem.