To je to što me zanima!

Isprobajte recept za sočno i fino pečeno pile nadjeveno slaninom

Na vrelu ulju propirjajte luk sa slaninom i još vruće prelijte na ocijeđeni kruh. Dodajte jaja, peršin, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Time napunite pile, a otvor zatvorite čačkalicama i ispecite
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 90 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • cijelo pile
  • sol
  • za nadjev: 3 žlica suncokretova ulja, 1 luk, 30 g slanine, 3 kriške kruha pšeničnog, 200 ml mlijeka, 2 jaja, peršin, sol, svježe mljeveni papar

Postupak:

Pile operite, lagano odvojite kožu od mesa. Izvana i iznutra natrljajte ga solju. Kruh narežite na kockice i prelijte hladnim mlijekom. Nasjeckajte luk, slaninu i peršin.

Na vrelu ulju propirjajte luk sa slaninom i još vruće prelijte na ocijeđeni kruh. Dodajte jaja, peršin, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Time napunite pile, a otvor zatvorite čačkalicama.

TRADICIJA U TANJURU Ličke pole svi vole: Evo kako će vam svaki put ispasti savršeno

Stavite ga u lim za pečenje, prelijte vrućim uljem i pecite oko 1 sat na 200°C. Tijekom pečenja pile zalijevajte sokom u kojem se peče i toplom vodom kako bi ostalo sočno. Poslužite s pečenim krumpirima ili povrćem.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • NijeRuža 08.06.2023.

    Slanina ide zajedno s čačkalicom kao predjelo. A u pile se ne stavlja ništa jer je ono najzdravije kada mu ništa ne radiš!

Komentiraj...
Vidi sve komentare