To je to što me zanima!

Isprobajte recept za bogatu i finu štrudlu 'jaškovskog baruna'

I ove vas godine čeka više od stotinu okusa štrudli - od klasičnih voćnih i slanih, do onih sa čvarcima, konopljom i janjetinom pa do one s vrganjima i pivom, kaže organizator
Vidi originalni članak

Štrudlafest počinje u petak, 1. rujna, uz premijeru „Štrudla pub kviza“ pod palicom Krešimira Sučevića Međerala. U ovom kvizu zasigurno će slatke delicije biti motivirajuće za kvizaše, no tko zna - možda im bude i izazov za koncentraciju. Kako god da bilo, navečer vas čeka rasplesani Luka Nižetić koji obećava sjajnu zabavu na otvorenju najslađeg festivala, kaže organizator.

POGLEDAJTE VIDEO o štrudli dugoj 30 metara:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova manifestacija traje tri dana i posebno će oduševiti ljubitelje fine hrane. Stoga, ne propustite priliku i uputite se u selo Jaškovo kod Ozlja.

SAVRŠENE I TOPLE I HLADNE 7 recepata za prefine jesenske savijače: Od mesa, ribe, buče, krumpira, oraha, jabuka...

- I ove vas godine čeka više od stotinu okusa štrudli - od klasičnih voćnih i slanih, do onih sa čvarcima, konopljom i janjetinom pa do one s vrganjima i pivom - najavili su, a podijelili su s nama i jedan recept:

Štrudla jaškovskog baruna

(cca 12 porcija)

Sastojci:

  • Tijesto: 480 g brašna, 300 ml ulja, 20 g soli, 300 ml vode
  • Nadjev: 1,4 kg jabuka, 200 g mljevenih oraha, 100 g grožđica, 240 g šećera, 120 g vanilin šećera, 10 g cimeta, 100 g krušnih mrvica
  • Umak: mlijeko, puding od vanilije, šećer
  • Dekoracija: mljeveni orasi, menta, po želji: rum

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto koje treba odstajati oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev. Razvaljajte tijesto valjkom i namažite uljem te ostavite ulje 2-3 minute kako bi ga tijesto upilo.

RECEPT Štrudla od krušaka: Tijesto ćete jednostavno napraviti i sami

Za to vrijeme pripremite nadjev: jabuke oguliti i naribati i u posudu dodati šećer, vanilin šećer, cimet, izmiješati sve sastojke.

Zatim prstima razvucite tijesto. Na razvučeno tijesto - na polovicu stavite krušne mrvice. Nadjev se stavlja do polovice razvučenog tijesta, a drugom polovicom zarolajte štrudlu.

Jabuke prije stavljanja na krušne mrvice istisnuti da se ocijedi sok od jabuka. Nadjev se stavlja kao i mrvice – na polovicu razvučenog tijesta. Na jabuke posipati orahe i grožđice koje po želji prethodno možete natopiti u rumu. Zarolajte štrudlu.

Štrudlu stavite u lim za pečenje kojeg ste prethodno premazali uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25-30 minuta. Dok se štrudla peče, pripremite topli umak od vanilije. Štrudlu posipajte šećerom u prahu, prelijte umakom, ukrasite mljevenim orasima i mentom i poslužite dok je još topla.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare