Količina navedenih sastojaka idealna je za tri osobe, a priprema će trajati oko sat i pol vremena.
POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako otkriti je li piletina svježa
Sastojci:
500 g otkoštenog pilećeg batka i zabatka, 1 luk, 10 indijskih oraščića, 3 češnja češnjaka, 5 cm svježeg đumbira, 5 klinčića, 2 štapića cimeta, 3 zvjezdasta anisa, 5-6 sjemenka zelenog kardamoma, 1/2 žličice papra, 2 lovorova lista, žličica mljevenog chillija, žličica mljevenog korijandera u zrnu, 2 žličice kurkume, 2 žličice Garam masale, 150 g grčkog jogurta, 200 ml vode, suncokretovo ulje
Priprema:
Zagrijte ulje i na njemu popržite luk. Kad se luk karamelizira, izblendajte ga u pastu s indijskim oraščićima. Po potrebi dodajte malo vode da dobijete glatku pastu. Na ulje na kojem se pržio luk dodajte štapiće cimeta, kardamom, klinčiće, papar, anis i lovor te pržite 2-3 minute. Potom dodajte pastu od đumbira i češnjaka koju ste izradili u mužaru.
Pržite sve još minutu do dvije. U začine dodajte nasoljenu piletinu nasjeckanu na kockice. Dinstajte na srednje jakoj vatri dok voda od piletine ne ispari i dok se ona malo ne zapeče, a potom dodajte ostale mljevene začine i promiješajte. Ulijte jogurt, vodu i pastu od luka i oraščića te kuhajte na laganoj vatri 40-ak minuta. Umak na kraju mora biti kremast i umjereno gust. Uz kormu poslužite basmati rižu ili naan.