Navedeni sastojci dovoljni su za četiri osobe, a priprema će trajati samo 20 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
100 g rukole, 200 g miješane zelene salate, 2 žlice balzamičnog octa, 2 žlice soka od limuna, sol i papar, žličica senfa, žličica javorova sirupa, 4 žlice maslinova ulja, 4 pureća odreska (svaki oko 125 g), 2 žlice ulja, šaka krasuljice
Priprema:
Rukolu i zelenu salatu operite, očistite, prosušite, natrgajte na komade veličine zalogaja i raspodijelite na 4 tanjura. Pomiješajte ocat, sok od limuna, papar, sol, senf i javorov sirup.
Postupno dolijevajte maslinovo ulje i tucite dok ne dobijete konzistentni dresing. Odreske posolite i popaprite te na vrućem ulju pržite oko dvije minute sa svake strane. Izvadite iz tave i ostavite da se malo ohlade pa ih narežite na trake i poslažite po salati. Pokapajte dresingom te pospite krasuljicom.