Poslužite ih uz salatu ili kao dodatak nekom varivu. Ukoliko vam koji ostane od večere, napravite drugi dan sendviče - ubacite malo majoneze i kečapa te nekoliko listova zelene salate
Vidi originalni članak
Sastojci:
- glavica kelja - mekano skuhan i nasjeckan
- 1/2 glavice sitno izrezanog crvenog luka
- žlica isjeckanog peršina
- 2 žemlje namočene i iscijeđene (ili stari kruh)
- žličica papra
- 1 do 2 žličice soli
- 1 jaje + 1 jaje
- krušne mrvice
- žlica brašna
- plus još malo brašna
- malo masti ili ulja za prženje
Postupak:
Ispržite luk pa ga pomiješajte sa isjeckanim keljom, žemljama, peršinom, jajetom, soli, paprom i brašnom. Dobro promiješajte rukama pa napravite male kuglice, malo ih stisnite rukama.
Uvaljajte ih u brašno pa u razmućeno jaje i na kraju u krušne mrvice, kao kad pohate meso. Pecite popečke u vrućoj masti (ili ulju) dok ne dobiju lijepu rumenu boju. Poslužite ih uz salatu ili kao dodatak nekom varivu.