Broj osoba: 4
Priprema: 100 minuta
Sastojci:
900 g otkoštenog janjećeg buta, narezanog na kockice, 1/4 šalice ulja, 4 velike mrkve, 2 luka, 3 pastrnjaka, repa, 2 grančice svježeg timijana, 2 šalice mladih krumpira, 2 l janjećeg temeljca, 1/4 šalice nasjeckanih listića svježeg peršina, sol, papar
Postupak:
Zagrijte ulje u velikom loncu i na njemu popržite meso sa svih strana (prethodno ga narežite na kockice 2,5 cm). Dodajte sve povrće koje ste također narezali na komade veličine mesa i promiješajte - jedino krumpire dodajte poslije, na pola vremena kuhanja, da se ne raspadnu (narežite krumpire na polovice).
Dodajte timijan i temeljac, poklopite i pustite da krčka dok meso ne postane mekano, oko sat i pol. Posolite i popaprite prema ukusu te poslužite posuto sjeckanim listićima peršina.