To je to što me zanima!

Ideja za obiteljski ručak: Irski gulaš s janjetinom i povrćem

Gulaš od janjetine ili ovčetine, krumpira i luka je tradicionalno irsko jelo koje se nekad smatralo sirotinjskim. Danas je to specijalitet koji turisti i domaći rado jedu, a često se dodaje i drugo povrće
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 100 minuta

Sastojci:

900 g otkoštenog janjećeg buta, narezanog na kockice, 1/4 šalice ulja, 4 velike mrkve, 2 luka, 3 pastrnjaka, repa, 2 grančice svježeg timijana, 2 šalice mladih krumpira, 2 l janjećeg temeljca, 1/4 šalice nasjeckanih listića svježeg peršina, sol, papar

Postupak:

Zagrijte ulje u velikom loncu i na njemu popržite meso sa svih strana (prethodno ga narežite na kockice 2,5 cm). Dodajte sve povrće koje ste također narezali na komade veličine mesa i promiješajte - jedino krumpire dodajte poslije, na pola vremena kuhanja, da se ne raspadnu (narežite krumpire na polovice).

RECEPT DANA Fino varivo od leće idealno je jelo kada želite nešto 'na žlicu'

Dodajte timijan i temeljac, poklopite i pustite da krčka dok meso ne postane mekano, oko sat i pol. Posolite i popaprite prema ukusu te poslužite posuto sjeckanim listićima peršina.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare