To je to što me zanima!

Ideja za jednostavnu večeru: Pečeni krumpir punjen mesom

Kad je krumpir gotov, tanko mu odrežite ‘poklopac’ po dužini i izdubite sredinu. Izdubljenu sredinu protisnite gnječilicom. Dodajte sol i papar. Ubacite i meso te promiješajte - time punite krumpire
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 90 minuta

Sastojci:

8 većih krumpira, 500 g miješanog mljevenog mesa, 2 režnja češnjaka, 2 glavice luka, 75 g pancete, 3 dl pasirane rajčice, 1 dl crnog vina, 8 žličica kiselog vrhnja, 1 dl maslinova ulja, sol, papar i drugi začini

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postupak:

Krumpire operite, osušite i koru premažite maslinovim uljem te utrljajte u nju sol. Stavite ih u lim i prekrijte folijom te pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko sat i pol. Za to vrijeme nasjeckajte luk i pancetu, popržite na maslinovu ulju pa dodajte meso i češnjak.

Kad meso posmeđi, dodajte vino, a nakon 15 minuta i pasiranu rajčicu. Promiješajte i poklopite te pustite da se kuha 45 minuta, povremeno miješajući.

STARINSKA POSLASTICA Torta hrapoćuša je dobila ime po bračkom kamenu, a recept se prenosio usmenom predajom

Posolite i popaprite te dodajte mediteranskih začina. Kad je krumpir gotov, tanko mu odrežite ‘poklopac’ po dužini i izdubite sredinu. Izdubljenu sredinu protisnite gnječilicom. Dodajte sol i papar. Ubacite i meso te promiješajte. Napunite krumpire i zapecite ih 10-15 minuta na 180 stupnjeva.

 

Današnji recept poslala je: Ime Prezime, Grad

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 19.11.2023.

    Baš je jednostavna 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare