Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra. Pospite ga omiljenim začinima i promiješajte. Poslužite dok se još nije sasvim ohladio
Vidi originalni članak
broj osoba: 2
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
Konzerva slanutka od 400 g, 1 žlica maslinova ulja, ½ žličice soli, ½ žličice čilija u prahu, ½ žličice crvene paprike
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dobro procijedite slanutak, a zatim ga isperite vodom. Obrišite ga papirnatim ubrusima i ostavite ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio. Rasporedite slanutak po papiru za pečenje, prelijte ga maslinovim uljem i posolite. Pecite ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresite lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra. Pospite ga začinima i promiješajte. Poslužite odmah!