To je to što me zanima!

Gratinirana cvjetača i brokula će biti idealni ručak uz zapečeni sir

Zasitni složenac od povrća i njoka je ponekad prava poslastica, pogotovo nakon zime obilježene teškim mesnim obrocima. Slanina, sir i muškatni oraščić će dati završni dodir
Vidi originalni članak

Povrtni složenac s njokima i finim začinima može biti i vaše novo omiljeno jelo. Sir će mu dati dodatne arome, a njoki potrebnu sitost.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve boje cvjetače.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • veća brokula
  • manja cvjetača
  • 70 g maslaca
  • 100 g slanine
  • 50 g brašna
  • mlijeko
  • 2 dkg parmezana
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 400 g njoka od krumpirova tijesta 

ZA SAČUVATI NUTRIJENTE Nutricionisti tvrde: Tek je jedan dobar način za kuhati brokulu

Priprema:

  1. Očišćenu i na komade izrezanu brokulu i cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu.
  2. Nakon par minuta, blanširanu brokulu ocijedite i stavite na malo bešamel umaka u posudu za pečenje.
  3. Pospite sjeckanom slaninom, posložite kuhane njoke i prelijte sve preostalim bešamelom.
  4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C, oko deset minuta. Kad se zažuti posipajte parmezanom, prelijte vrućim maslacem i poslužite.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 17.03.2021.

    odlično za rucak mljac

Komentiraj...
Vidi sve komentare