Sastojci:
- 2 štapića celera, debelo narezana
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 2 velike mrkve, prepolovljene po dužini, a zatim narezane na komadiće
- 5 listova lovora
- 2 grančice timijana, jedan cijeli i jedan nasjeckani
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice običnog brašna
- 2 žlice pirea od rajčice
- 2 žlice Worcestershire umaka
- 2 kocke goveđeg temeljca, izmrvljene
- 850 g junećeg mesa, narezati na lijepe velike komade
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160-140°C stupnjeva na opciji ventilator i zakuhajte 600 ml vode.
Stavite dva debelo narezana štapića celera, jedan nasjeckani luk, dvije na komadiće narezane mrkve, pet listova lovora i jednu cijelu grančicu timijana u vatrostalnu posudu s jednom žlicom biljnog ulja i jednom žlicom maslaca. Omekšajte sastojke staveći ih u pećnicu na 10-ak minuta, a zatim ponovo izvadite.
U drugoj posudi pomiješajte 2 žlice glatkog brašna, 2 žlice pirea od rajčice, 2 žlice Worcestershire umaka i 2 izmrvljene kocke goveđeg temeljca. Postupno umiješajte 600 ml vruće vode i prelijte preko povrća u vatrostalnoj posudi. Zatim dodajte 850 grama govedine.
Pokrijte i stavite peći 2 sata i 30 minuta, a zatim otkrijte i pecite još 30 minuta do sat vremena, u biti dok meso ne omekša i umak se ne zgusne.
Ukrasite jelo preostalim grančicama timijana.