To je to što me zanima!

Govedina i povrće iz protvana: Fino jelo za hladne zimske dane

Odlično jelo koje će vas lijepo ugrijati i zasititi u ovim hladnim zimskim danima je svakako govedina s povrćem. Ovako pripremljena govedina će biti meka i topiti se u ustima pri svakom zalogaju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 štapića celera, debelo narezana
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 2 velike mrkve, prepolovljene po dužini, a zatim narezane na komadiće
  • 5 listova lovora
  • 2 grančice timijana, jedan cijeli i jedan nasjeckani
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice običnog brašna
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 žlice Worcestershire umaka
  • 2 kocke goveđeg temeljca, izmrvljene
  • 850 g junećeg mesa, narezati na lijepe velike komade

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 160-140°C stupnjeva na opciji ventilator i zakuhajte 600 ml vode.

Stavite dva debelo narezana štapića celera, jedan nasjeckani luk, dvije na komadiće narezane mrkve, pet listova lovora i jednu cijelu grančicu timijana u vatrostalnu posudu s jednom žlicom biljnog ulja i jednom žlicom maslaca. Omekšajte sastojke staveći ih u pećnicu na 10-ak minuta, a zatim ponovo izvadite.

RECEPT Složite piletinu s crnim paprom i otkrijte ljubav na prvi zalogaj

U drugoj posudi pomiješajte 2 žlice glatkog brašna, 2 žlice pirea od rajčice, 2 žlice Worcestershire umaka i 2 izmrvljene kocke goveđeg temeljca. Postupno umiješajte 600 ml vruće vode i prelijte preko povrća u vatrostalnoj posudi. Zatim dodajte 850 grama govedine.

Pokrijte i stavite peći 2 sata i 30 minuta, a zatim otkrijte i pecite još 30 minuta do sat vremena, u biti dok meso ne omekša i umak se ne zgusne.

Ukrasite jelo preostalim grančicama timijana.

SVE NA JEDNOM MJESTU Tradicionalna blagdanska jela: Od ribe i morskih plodova pa do pečenja, salati i finih slastica

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 05.12.2021.

    mmm volim, slicno pravim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare