To je to što me zanima!

Gotovi u trenu: Kako ukloniti tvrdokornu masnoću s roštilja

Ljeti često roštiljamo i uživamo u pečenim delicijama, stoga je bitno znati jednostavno i lako očistiti rešetke, kako bismo što manje vremena trošili na taj dosadni posao
Vidi originalni članak

Uklanjanje tvrdokorne masnoće s roštilja može biti izazovno, ali uz pravilne tehnike i alate, možete postići sjajne rezultate. Evo nekoliko metoda koje bi trebale odraditi posao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zagrijavanje i struganje roštilja

Uključite roštilj i pustite ga da se zagrije na visokoj temperaturi 15-20 minuta, to će pomoći da masnoća omekša i da se lakše ukloni. Nakon što se roštilj zagrijao, upotrijebite metalnu četku za roštilj kako biste uklonili omekšalu masnoću. No, pazite da koristite četku s metalnim čekinjama koja je prikladna za vaš roštilj, kako ga ne biste oštetili.

JAKO ZDRAVO Bolesti srca nas 'kose ko zečeve' - zato trebamo jesti ovo povrće

Soda bikarbona i voda

Napravite pastu od sode bikarbone i vode. Pomiješajte 1/2 šalice sode bikarbone s dovoljno vode da dobijete gustu pastu. Nanesite pastu na tvrdokorne masne mrlje i ostavite da stoji 15-20 minuta. Četkom za roštilj ili plastičnom strugalicom uklonite masnoću.

Prašak za pecivo

Pomiješajte prašak za pecivo s vodom kako biste napravili pastu. Nanesite pastu na masne mrlje i ostavite da stoji nekoliko minuta. Upotrijebite četku za roštilj za uklanjanje masnoće.

ODABERITE PRAVU ZA SEBE Mrkve - svaka boja ima svoje blagodati za zdravlje, a najbolje ih je jesti uz neku masnu hranu

Ocat i folija

Pomiješajte jednake dijelove octa i vode u sprej boci. Poprskajte otopinu po masnim površinama roštilja. Zatim zgnječite aluminijsku foliju u kuglu i upotrijebite je za struganje masnoće. Folija će pomoći u uklanjanju tvrdokorne masnoće bez oštećenja površine roštilja.

Osim ovih tehnika, postoje specijalizirani čistači za roštilje koji su dizajnirani za uklanjanje tvrdokorne masnoće. Slijedite upute na proizvodu za najbolji rezultat. Pripazite na sigurnosne smjernice i osigurajte da je proizvod siguran za korištenje na vašem tipu roštilja.

Parni čistač još je jedan način čišćenja, njime se lako omekša masnoća te ukloni prljavština.

PAZITE ŠTO JEDETE Stručnjaci upozoravaju: Ovih 10 namirnica mogu uzrokovati rak!

Nakon čišćenja, obavezno isperite roštilj čistom vodom kako biste uklonili sve ostatke sredstava za čišćenje. Redovito čišćenje roštilja nakon svake uporabe pomoći će u sprječavanju nakupljanja tvrdokorne masnoće.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 𝓝𝓲𝓷𝓪 𝓽𝓱𝓮 𝓫𝓪𝓭𝓪𝓼𝓼 29.06.2024.

    Za pravog muskarca ovo problem nije!

  • liliZG2.0 29.06.2024.

    sprej za čišćenje pečnice, pošpricaš , umoćiš u vodu i izribaš malo. ionako kažu da se rešetke ne trebaju čistiti nakon korištenja to mesu daje šmek

  • Milan00 29.06.2024.

    hahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare