To je to što me zanima!

Gordon Ramsay upozorava: Ovo nikad ne naručujte u restoranu

Ako itko zna što se događa iza zatvorenih vrata kuhinja u restoranima, onda je to Gordon Ramsay. Zato bi bilo dobro poslušati ga kad je u pitanju jedno jelo koje nikako ne preporučuje
Vidi originalni članak

Kuhar Gordon Ramsey, vlasnik čak sedam Michelinovih zvjezdica i niza restorana diljem svijeta, podijelio je neočekivan savjet koji bi mogao promijeniti što naručujete u restoranima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegov savjet? Izbjegavajte juhu dana.

Da, juhu dana – naizgled siguran izbor za početak obroka. No Ramsay je u intervjuu za Town & Country otkrio kako se iza te naizgled svježe ponude često kriju stari sastojci koji se recikliraju, a predstavljaju kao specijalitet.

- Uvijek pitajte što je jučer bila juha dana prije nego što naručite današnju. Moglo bi se ispostaviti da je to zapravo juha mjeseca - upozorio je Ramsay.

ZA JOŠ BOLJI OKUS JELA Naučite kako napraviti četiri osnovna temeljca za kuhanje

Iako ima čvrst stav o juhi dana, Ramsay priznaje da se pri naručivanju često oslanja na preporuke konobara.

- Konobari često kušaju većinu jela s menija i mogu vam dati uvid u ono što je kuhar novo dodao ili što je najpopularnije među lokalnim gostima - rekao je.

RECEPT DANA Grije dušu: Ukusna gusta juha od brokule i rastopljenog sira

Tako je tijekom svojih brojnih putovanja dobio neke fantastične prijedloge upravo od osoblja restorana. 

Dakle, sljedeći put kad sjednete u restoran i osjetite primamljiv miris „svježe“ juhe dana, sjetite se Ramsayjevih riječi. 

BLAGO IZ ŠUME Ukusni recepti s gljivama: Jedu se u juhama, fritaji ili tortiljama

Idi na 24sata

Komentari 2

  • liliZG2.0 24.11.2024.

    svi dobri kuhari ne bacaju hranu.... i ja od ostataka od prethodnog dana radim jedan obrok slijedeći dan. kaj sad to on filozofira

  • Dunning-Krugerov efekt 23.11.2024.

    Čovjek ne zna topli sendvič napravit, ne bi slušao njegove savjete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare