To je to što me zanima!

Fino za prste polizati: Recept za izvorni talijanski umak bolonjez

Mnogi kompliciraju s pripremom bolonjeza, ali to je zapravo vrlo jednostavno jelo za napraviti, jedino što samo kuhanje traje nešto dulje. Isprobajte recept, nećete se razočarati
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 150 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

50 ml maslinova ulja, 25 g maslaca, luk, stabljika celera, 1 mrkva, 150 g pancete, 200 g mljevene junetine, 200 g mljevene svinjetine, 200 ml crnog vina, 2 žlice koncentrata rajčice, 200 ml pilećeg temeljca, 400 g tagliatella

ZA ONE KOJI SU PRETJERALI... Detoks nakon blagdana: Uz variva i juhe izbacite toksine iz tijela - top 10 zdravih recepata

Priprema:

Nasjeckajte luk, celer, mrkvu i pancetu. Zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje i maslac na tavi pa pirjajte povrće i pancetu na laganoj vatri oko 10 minuta dok luk ne omekša. Dodajte meso i dobro ga prodinstajte. Pojačajte vatru, dodajte vino i pustite da ispari. Pire od rajčice razrijedite sa 100 ml temeljca te ga umiješajte u meso. Smanjite vatru, pokrijte lonac poklopcem i kuhajte na laganoj vatri dva sata, s vremena na vrijeme miješajući i dodajući preostali temeljac kako se umak ne bi isušio. Maknite s vatre i poslužite ga uz svježe kuhane tagliatelle.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 03.01.2024.

    Obožavam, samo ne po ovom receptu.

  • Rafo 03.01.2024.

    U tekstu se navode tagliatelle, a na slici obični špageti.

  • mars7 03.01.2024.

    najbolja talijanska kuhinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare