Klasično jesensko i zimsko jelo prepuno je vitamina koji osnažuju imunitet te čuvaju od sezonskih bolesti i viroza. Isprobajte naš recept i oduševite se okusom ovog variva
Vidi originalni članak
broj osoba: 4
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
1 glavica kupusa, 1 crveni luk, 2 češnja češnjaka, 200 ml pasirane rajčice, 2 lovorova lista, 2 žličice slatke mljevene paprike, 1 žličica šećera, 1 žličica octa, papar, sol, voda
Priprema:
Kupus nasjeckajte na rezance. Ubacite ga u vruću vodu koju ste prethodno posolili. Za to vrijeme na tavi pirjajte luk. Dodajte šećer pa pustite da se karamelizira. Dodajte češnjak i ocijeđeni kupus. Pustite da se pirja nekoliko minuta, a zatim dodajte pasiranu rajčicu. Ubacite lovorov list, ocat, sol i papar. Kuhajte oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno. Po želji u kupus dodajte suhog mesa ili poslužite kao prilog uz pečene kobasice.