Sastojci u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko sat vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C i postavite rešetku u donju trećinu pećnice. Na radnu površinu stavite papir za pečenje i pospite ga brašnom. Razvaljajte tijesto u pravokutnik. Po tijestu rasporedite kriške salame, ostavljajući rubove tijesta malo prazne. Preko salame složite sir, vratinu i pospite mozzarellom. Na kraju dodajte pečene paprike i kapare. Rubove tijesta premažite jajem. Zarolajte tijesto pazeći da nadjev ostane unutar tijesta. Krajeve zarolajte prema dolje kako bi nadjev ostao unutar tijesta. Prenesite zarolano tijesto s papirom za pečenje na lim. Cijeli stromboli premažite jajetom i pospite parmezanom. Nožem zarežite dijagonalne proreze. Pecite stromboli 15 minuta na 200°C, zatim smanjite na 190°C i nastavite peći još 25 minuta.
Sastojci:
450 g tijesta za pizzu, brašno, 16 kriški salame genovese, 8 kriški sušene vratine, 16 kriški sira provolone, 1,5 šalica mozzarelle, 1 šalica pečene paprike, 1 žličica kapara, 1 jaje, 2 žlice parmezana