Ovo jelo idealno je kada želite napravite nešto fino i nabrzinu, a priprema je vrlo jednostavna. Prvo skuhajte kelj s mesnatom slaninom i batatom, pa popržite sjeckani luk i ploške kobasica
Vidi originalni članak
Vrijeme pripreme ovog složenca će biti oko 45 minuta, a količina sastojaka idealna je za četiri osobe.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
500 g kelja, 500 g batata, 50 g slanine, luk, jaje, 2 dl kiselog vrhnja, 2 para kobasica, 3 žlice krušnih mrvica, ulje, sol, papar, 60 g sira
Priprema
Skuhajte kelj s mesnatom slaninom i batatom. Narežite kelj i slaninu. Popržite sjeckani luk i ploške kobasica. Posložite kelj u posudu za pečenje premazanu uljem. Dodajte batat i kobasice. Umutite vrhnje s jajetom. Prelijte po povrću, pospite krušnim mrvicama, ribanim sirom i malo ulja te pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta, dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.