Poslužite toplo, s malo maslaca i šećera pa pospite prženim lješnjacima ili indijskim oraščićima. Umjesto grožđica možete staviti i sušene brusnice, višnje, datulje ili smokve
Vidi originalni članak
Sastojci u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko 25 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zakuhajte vodu i dodajte rižu. Poklopite i pustite da se kuha 15 minuta. Dodajte mlijeko, grožđice, cimet i muškatni oraščić te poklopite i pustite da se kuha još 20 minuta. Posolite. Poslužite toplo, s malo maslaca i šećera pa pospite prženim lješnjacima ili indijskim oraščićima. Umjesto grožđica možete staviti i sušene brusnice, višnje, datulje ili smokve.
Sastojci:
1 2/3 šalice vode, 3/4 šalice riže, 500 ml mlijeka, žličica soli, žličica cimeta, žličica muškatnog oraščića, žličica ekstrakta vanilije, 100 g zlatnih grožđica, indijski oraščić ili prženi lješnjaci za posipanje