To je to što me zanima!

Fina norveška riža na mlijeku

Poslužite toplo, s malo maslaca i šećera pa pospite prženim lješnjacima ili indijskim oraščićima. Umjesto grožđica možete staviti i sušene brusnice, višnje, datulje ili smokve
Vidi originalni članak

Sastojci u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko 25 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Zakuhajte vodu i dodajte rižu. Poklopite i pustite da se kuha 15 minuta. Dodajte mlijeko, grožđice, cimet i muškatni oraščić te poklopite i pustite da se kuha još 20 minuta. Posolite. Poslužite toplo, s malo maslaca i šećera pa pospite prženim lješnjacima ili indijskim oraščićima. Umjesto grožđica možete staviti i sušene brusnice, višnje, datulje ili smokve.

ŠAROLIKA PONUDA Veliki gastro vodič po Adventu u Zagrebu: Evo gdje pojesti dobre fritule i kobasice i za koji novac

Sastojci:

1 2/3 šalice vode, 3/4 šalice riže, 500 ml mlijeka, žličica soli, žličica cimeta, žličica muškatnog oraščića, žličica ekstrakta vanilije, 100 g zlatnih grožđica, indijski oraščić ili prženi lješnjaci za posipanje

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 05.12.2024.

    Moze s grozdice cimetom Jos bolji okus,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare