Nemate li ideju kako pripremiti piletinu na neki novi, a opet ukusan način, pokušajte s ovim receptom. Punjenje možete mijenjati po vlastitom ukusu. Recimo, dodajte malo pržene slanine
Vidi originalni članak
Sastojci za 4 porcije:
- 4 komada većih polovica pilećih prsa bez kosti
- 2 šalice sitno nasjeckanih cvjetova brokule
- pola šalice isjeckanog sira
- pola šalice majoneze
- 4 manja šampinjona, narezana
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica crvene paprike
- sol
- mljeveni crni papar
- 2 žlice vode
*šalica od 2,4 dl
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih, a protvan obložite masnim papirom za pečenje. Potom pomiješajte usitnjenu brokulu s vodom i stavite na dvije minute u mikrovalnu pećnicu na visoku temperaturu pa ocijedite (možete cvjetiće brokule kuhati i na pari pa potom nasjeckati).
Pomiješajte kuhanu brokulu, sir, majonezu, gljive i češnjak u prahu.
Pileća prsa pospite s obje strane paprikom u prahu, posolite i popaprite. Zatim nožem prorežite svaki komad mesa tako da napravite duboki džep pa punite ranije pripremljenom smjesom i slažete na protvan.
Pecite oko 35 minuta i poslužite toplo uz, recimo, zelenu salatu, prenosi allrecipes.com