To je to što me zanima!

Faširanci, musaka, ćufte - sve najbolje od mljevenog mesa...

Mljeveno meso je uvijek dobro imati u dubokom zamrzavanju jer se od njega mogu pripremiti razna jela. Donosimo vam nekoliko ideja pa razveselite obitelj nečim što dugo niste kuhali
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo niste jeli: Glavica kupusa napunjena mljevenim mesom

Od mljevenog mesa možete raditi sve i svašta pa ga nije loše imati malo više u dubokom zamrzavanju. No imajte na umu da zamrznuto mljeveno meso traje kraće od velikih komada zamrznutog mesa. Neovisno o kojoj vrsti mljevenog sirovog mesa se radi, ne biste ga trebali držati smrznutog dulje od tri do četiri mjeseca. 

Donosimo vam pregršt ideja što sve možete napraviti sa mljevenim mesom:

  • lazanje
  • sarma

RECEPT I SAVJETI Zagrebački chef: Moji trikovi kako napraviti savršenu sarmu

  • punjena glavica kupusa
  • pastirska pita

RECEPT Ideja za večeru: Pastirska pita s mljevenim mesom i pireom

  • mesne okruglice u umaku sa špagetama
  • musaka

LJETNA KUHINJA Musaka: Sloj po sloj krumpira, mesa i sezonskog povrća

  • mesne okruglice sa pire krumpirom
  • bolognese

IVICA ŠTRUML OTKRIVA Umak 'Bolognese' po receptu iskusnog zagrebačkog chefa

  • mesna štruca
  • burek

JEDNOSTAVAN RECEPT Burek od krumpira i junetine: Jelo koje nikoga ne razočarava

  • punjene paprike
  • punjeni patliđani ili tikvice

RECEPT Za prste polizati: Patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem

  • tortilje
  • faširanci
  • ćevapi

LESKOVAČKI ROŠTILJ Uz ovih 5 recepata uživanje u roštilju nikad nije bilo slasnije

  • hamburger
  • pljeskavica s kajmakom

Ćufte punjene sirom

Ćufte u umaku od rajčice su klasičan način pripreme kakav poznaje puno domaćica, a ovaj recept je zapravo vrlo sličan, samo što se u svaku mesnu kuglicu stavi komad sira. Najidealnija je mozzarella, ali može i bilo koji drugi sir. Nakon laganog kuhanja sir je i dalje u ćuftama i bit će rastezljiv tijekom jela, što će posebno oduševiti djecu. 

Priprema:

Prvi korak je narezati mozzarellu na kockice i staviti ih u hladnjak dok meso za kuglice nije spremno. Potom se prave kuglice, u svaku se ugura sir i sve se prelije umakom od rajčice. Kuha se u umaku na skroz laganoj vatri i jede dok je toplo jer inače mozzarella neće biti rastezljiva. Ovakve ćufte možete poslužiti uz pire krumpir, kao umak na špagetama ili uz palentu.

Pogledajte kako ih napraviti u videu:

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 05.04.2020.

    ma sve od mljevenog mesa sto se napravi je zakon 🥰🥰

  • 05.04.2020.

    Punjena paprika...al ona ubrana na vrtu, pa kad kuhinja zamiriši tim mirisom...

  • Mthesecond 05.04.2020.

    Ove cufte dobro izgledaju..Ima li neka da zna dobro kuhati medju nama :)) Nekako sam dojma da zene danas nisu toliko vjeste oko tih stvari,da se slabo kuha,da fali znanja,tih vjestina :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare