To je to što me zanima!

Trik kako u mikrovalnoj pećnici odjednom ugrijati dvije zdjelice

Ako ste mislili da je nemoguće odjednom ugrijati dva tanjura u mikrovalnoj pećnici, varate se, jer postoji vrlo jednostavan trik koji će vam omogućiti da to napokon uspijete
Vidi originalni članak

Pripremate li djeci doručak, a ona nestrpljivo čekaju za stolom, mlijeko za pahuljice ili bilo što što vam treba u zdjelici brže ćete zagrijati uz pomoć obične šalice. Naime, kako ne biste čekali da se svaka zdjelica zagrijava zasebno - poslužite se trikom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jednu stavite uz rub tanjura pa pokraj nje stavite šalicu. Na vrh te šalice stavite drugu posudu i uključite.

Ipak, ove namirnice nemojte nikako podgrijavati u mikrovalnoj:

1. Tvrdo kuhana jaja

Nagli rast temperature u mikrovalnoj stvara veliku količinu pare u jajetu koja nema kamo izaći pa jaje može eksplodirati. Vrlo je vjerojatno da jaje čak neće eksplodirati u mikrovalnoj, nego tek kada ga izvadite. Da bi izbjegli ovakav scenarij, narežite jaje na komadiće prije stavljanja u mikrovalnu ili ih uopće nemojte stavljati unutra.

KAKO SE SUZDRŽATI? Trikovi kako odoljeti nezdravoj hrani kada je silno želite pojesti

2. Riža

Prema Britanskoj agenciji za hranu (FSA) podgrijavanje riže u mikrovalnoj može dovesti do trovanja hranom. Nekuhana riža u sebi sadrži spore bakterija koje mogu preživjeti kuhanje u mikrovalnoj pećnici. U trenutku kada rižu skuhanu u mikrovalnoj izvadite van i ostavite na sobnoj temperaturi, bakterije se razmnožavaju i mogu uzrokovati nimalo ugodne probavne smetnje.

3. Voće

Voće, kao  jabuke, breskve, grožđe, ne ispušta višak vlage dok se 'kuha' u mikrovalnoj pećnici, zbog čega bi moglo 'eksplodirati'. Stoga, ako već morate, prije stavljanja u mikrovalnu, napravite rupice na voću, pomoću čačkalice ili nožem prepolovite voće.

NEKI SU IDEJU NAZVALI GLUPOM Kako se vama čini? Pokazao trik kako da auto dulje miriše lijepo, ali nije očekivao ovakve kritike

4. Mesne prerađevine

One u sebi sadrže kemikalije i konzervanse koji produljuju njihov rok trajanja, a podgrijavanjem ti konzervansi postaju samo još više nezdravi. Studija u časopisu Food Control tvrdi da ponovno zagrijavanje prerađenog mesa u mikrovalnoj pećnici potiče oksidaciju kolesterola.

5. Krumpir

Problem s krumpirom nije u samom podgrijavanju, nego u načinu skladištenja nakon pripreme. Ako se krumpir drži na sobnoj temperaturi, a ne u hladnjaku, stvaraju se idealni uvjeti za razvoj bakterije clostridium botulinum, koja uzrokuje botulizam, a posebno ako je krumpir zamotan u foliju, te nema doticaja s kisikom. Podgrijavanje krumpira neće uvijek ukloniti ovu bakteriju, prenosi Reader's Digest.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare