To je to što me zanima!

Evo kako pripremiti finu krem juhu od poriluka i pastrnjaka

Rijetko što tako dobro paše kao ukusna i topla juha tijekom sivih i hladnih zimskih dana. Isprobajte ovaj recept za ukusnu i zdravu krem juhu od poriluka i pastrnjaka
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

3 žlice maslinova ulja, 4 velika poriluka, 6 srednjih pastrnjaka, 2 žličice soli, crni papar, 1 lovorov list, 1 žličica kurkume, 4 češnja češnjaka, 1,5 l povrtnog temeljca

PREFINA JE Napravite šarenu gibanicu po starinskom receptu bake Marice

Priprema:

Najprije operite, očistite i narežite poriluk na komade veličine centimetra. Potom operite, ogulite i narežite pastrnjak na jednako velike komade. U posudi s debelim dnom zagrijte maslinovo ulje pa dodajte pastrnjak i poriluk. Dobro promiješajte, posolite i popaprite. Držite na srednje jakoj vatri otprilike 15 minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak, lovorov list i kurkumu, promiješajte i pojačajte vatru. Dodajte temeljac i pričekajte da zakuha, a zatim smanjite vatru i pustite da krčka 10 minuta. Izmiksajte juhu u blenderu ili štapnim mikserom, a zatim je vratite na vatru i kuhajte još nekoliko minuta. Poslužite toplo!

 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mars7 10.01.2024.

    obozavam juhe od povrca

Komentiraj...
Vidi sve komentare