Drugi Zagreb Chill&Grill zbog prošlogodišnjeg je uspjeha produžen za još jedan dan pa je ove godine žario i palio Bundekom čak pet dana.
Najbolji zagrebački festival klope, cuge i mjuze posjetilo je rekordnih 60.000 ljudi. Nastupilo je preko 12 glazbenika, među kojima su Letu Štuke te Jura Stublić&Film. Glazbeni program je pratio događanja cijeli dan, a guštalo se u ponudi 20-ak poznatih zagrebačkih restorana i craft pivara.
Zagreb Chill&Grill ujedno je festival s najviše craft piva na jednom mjestu. U pet dana popilo se preko 27.000 litara piva, a pojelo preko 6000 kg slasnog mesa s roštilja, odnosno više od 40.000 porcija raznih specijaliteta.
Na Bundeku su roštiljali i poznati hrvatski chefovi. David Skoko ispekao je svinjski but mariniran u pivi i senfu, dok je Marko Palfi grillao tunu. Lana Klingor Mihić pravila je francuske sendviče s poširanim jajem i majonezom, a Darko Kontin biftek s džemom od luka i piva.
Podravkin chef Zoran Delić pripremio je burger od svježe orade, a Mišel Tokić ramstek u marinadi od limuna, đumbira, meda i češnjaka. Vedran Bošković ispekao je marinirane juneće ražnjiće, a Almo Čatlak carsko meso. Priska Thuring unijela je dašak egzotike, pripremivši piletinu na arapski.
Posjetitelji su se okušali u brojnim nagradnim igrama. Chillalo se u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama uz čitanje 24sata i ispijanje piva, a mališane je oduševio veliki Pevec kids korner. Tinejdžere je zainteresirao posjet poznatih JoomBoos Youtubera LayZ-a, Magic Leona i The Sikrta.
Živopisan program vodili su Iva Šulentić, Daniel Berdais, Josipa Rupić, Ida Prester i Domagoj Jakopović Ribafish. Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata.
Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.