Priprema:
Tikvice operite, očistite i narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte. Ugrijte žlicu ulja te propirjajte tikvice i češnjak, poklopite, smanjite vatru i stavite da se pirja 10-ak minuta. Posolite i popaprite. Meso posušite, po potrebi istucite te posolite i popaprite. Na ugrijanom preostalom ulju pržite odreske po 1-2 minute sa svake strane. U povrće umiješajte vrhnje, dobro zgnječite dok ne postane kašasto te posolite i popaprite prema ukusu i nakapajte malo soka od limuna. Isperite grančicu bosiljka, natrgajte listiće pa ih narežite na trakice, umiješajte u umak od tikvica te poslužite s mesom.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
tikvice 125 g, češnjak 1 češanj, suncokretovo ulje 2 žlice, sol, svježe mljeveni crni papar, teletina 160 g, svježi bosiljak, vrhnje za kuhanje 2 žlice, sok od limuna
Broj osoba: 1
Priprema: 40 minuta