To je to što me zanima!

Dobar tek! Napravite fini teleći odrezak u umaku od tikvica

Iako priprema ovog jela zahtjeva da malo 'zasučete rukave', krajnji rezultat će vas oduševiti. Nabavite kvalitetne namirnice i uživajte u specijalitetu
Vidi originalni članak

Priprema:

Tikvice operite, očistite i narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte. Ugrijte žlicu ulja te propirjajte tikvice i češnjak, poklopite, smanjite vatru i stavite da se pirja 10-ak minuta. Posolite i popaprite. Meso posušite, po potrebi istucite te posolite i popaprite. Na ugrijanom preostalom ulju pržite odreske po 1-2 minute sa svake strane. U povrće umiješajte vrhnje, dobro zgnječite dok ne postane kašasto te posolite i popaprite prema ukusu i nakapajte malo soka od limuna. Isperite grančicu bosiljka, natrgajte listiće pa ih narežite na trakice, umiješajte u umak od tikvica te poslužite s mesom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

tikvice 125 g, češnjak 1 češanj, suncokretovo ulje 2 žlice, sol, svježe mljeveni crni papar, teletina 160 g, svježi bosiljak, vrhnje za kuhanje 2 žlice, sok od limuna

RECEPT DANA Zagorske lazanje s mlincima

Broj osoba: 1

Priprema: 40 minuta

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 24.05.2024.

    U umaku od tikvica 😳

Komentiraj...
Vidi sve komentare