To je to što me zanima!

Desert iz djetinjstva: Pohane jabuke sa šećerom i cimetom

Zovu ih i jabuke u šlafroku. Radi se o sočnom desertu koji je brzo gotov i jednostavan za napraviti. Pripremale su ga naše bake i majke, a mnogi se toga još uvijek sjećaju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 velike jabuke
  • 6 žlica glatkog brašna
  • 2 dl mlijeka
  • jaje
  • vanilin šećer
  • ribana korica limuna

JELA NAŠEG DJETINJSTVA 10 recepata iz 1952.: Sarma, paprikaš, fileki, krumpir, juhe...

  • sok limuna
  • mrvica ruma (može i bez toga)
  • malo soli
  • šećer u prahu
  • cimet
  • ulje za prženje

Postupak:

Pomiješajte brašno sa solju, vanilin šećerom, koricom limuna pa dodajte jaje, mlijeko i rum te dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu nalik gušćoj smjesi za palačinke. Ostavite je da odstoji pola sata.

Za to vrijeme ogulite jabuke, izvadite sredinu gdje su koštice i narežite na kolutove debljine jednog centimetra. Iscijedite limun koji vam je ostao i prelijte po kolutovima.

Nakon toga svaki kolut zamočite u smjesu i stavite u vruće ulje, okrenite nakon par minuta pa izvadite kada jabuke dobiju rumenu boju s obje strane. Stavite nakratko na papirnati ubrus da se upije višak masnoće pa slažite na tanjur i posipajte mješavinom šećera u prahu i cimeta. 

DETALJNO - SANJA MIJAC: Recept za domaće krafne i trik kako da ne upiju puno masnoće

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 29.02.2020.

    Ovo se ne zaboravlja.

  • Judita👥 29.02.2020.

    E obožavam ko i one tufakije kako već..joj fino...

  • zagorska puntarica opet 29.02.2020.

    Jabuke u šlafroku. Radili u osnovnjaku na predmetu domacinstvo. I gris na mlijeku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare