Zovu ih i jabuke u šlafroku. Radi se o sočnom desertu koji je brzo gotov i jednostavan za napraviti. Pripremale su ga naše bake i majke, a mnogi se toga još uvijek sjećaju
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 velike jabuke
- 6 žlica glatkog brašna
- 2 dl mlijeka
- jaje
- vanilin šećer
- ribana korica limuna
- sok limuna
- mrvica ruma (može i bez toga)
- malo soli
- šećer u prahu
- cimet
- ulje za prženje
Postupak:
Pomiješajte brašno sa solju, vanilin šećerom, koricom limuna pa dodajte jaje, mlijeko i rum te dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu nalik gušćoj smjesi za palačinke. Ostavite je da odstoji pola sata.
Za to vrijeme ogulite jabuke, izvadite sredinu gdje su koštice i narežite na kolutove debljine jednog centimetra. Iscijedite limun koji vam je ostao i prelijte po kolutovima.
Nakon toga svaki kolut zamočite u smjesu i stavite u vruće ulje, okrenite nakon par minuta pa izvadite kada jabuke dobiju rumenu boju s obje strane. Stavite nakratko na papirnati ubrus da se upije višak masnoće pa slažite na tanjur i posipajte mješavinom šećera u prahu i cimeta.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: