Pecite cheesecake otprilike 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se malo ohladi, a zatim oštrim nožem prođite uz kalup kako bi se cheesecake odvojio od kalupa
Vidi originalni članak
Broj osoba: 6
Priprema: 15 minuta
Sastojci:
Za podlogu: 250 g tostiranih lješnjaka, 50 g šećera, 50 g rastopljenog maslaca;
Za kremu: 1,1 kg krem sira, 300 g šećera, 2 žlice ekstrakta vanilije, 3 jaja
Postupak:
Tostirane lješnjake sameljite sa šećerom. Pomiješajte s maslacem pa utisnite smjesu na dno kalupa za tortu. Izmiksajte krem sir sa šećerom i ekstraktom vanilije pa dodajte jedno po jedno jaje. Kremu prelijte preko podloge.
Pecite cheesecake otprilike 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se malo ohladi, a zatim oštrim nožem prođite uz kalup kako bi se cheesecake odvojio. Izvadite iz kalupa i stavite u hladnjak. Prelijte slanim karamelom i ukrasite cheesecake cijelim lješnjacima.