Sastojci:
*šalica od 240 ml
- 30 do 40 keksa, nekih suhih kakve imate doma
- 3 šalice mlijeka
- 1 šalica slatkog vrhnja
- 1/2 šalice šećera
- 2 žlice kakao praha
- 160 g tamne čokolade
- 1/3 šalice kukuruznog škroba (kukuruznog brašna)
- 1 šalica mlijeka (za umakanje keksa)
- 1 žlica jake turske kave (možete staviti i više za jaču aromu kave)
Priprema:
Umutite 1/2 šalice mlijeka sa kukuruznim škrobom tako da smjesa bude glatka bez grudica. Ostavite sa strane.
U lonac stavite preostalo mlijeko, vrhnje, šećer, kakao prah i zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Kad se šećer otopi i smjesa prokuha, smanjite temperaturu na srednje do nisku pa u to ulijte mlijeko sa kukuruznim škrobom i miješajte dok se ne zgusne. Uklonite sa štednjaka pa ubacite natrganu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite sa strane.
Pomiješajte šalicu mlijeka s kavom pa umačite u to kekse (ako radite sa piškotama, držite ih u tome jako kratko) i slažite na protvan - sloj keksa - sloj 1/3 kreme pa još jedan sloj keksa - 1/3 kreme - sloj keksa - i na kraju krema.
Kolač ostavite u hladnjaku najmanje četiri sata, a prije rezanja na njega naribajte malo čokolade.
Napomena: Ukoliko nemate kukuruznog škroba, sličnu varijantu ovog kolača možete napraviti i sa pudingom - uzmite dvije vrećice onog od čokolade, a može proći i od vanilije, no u tom slučaju dodajte više kakaa. Također, umjesto kave u mlijeko za umakanje keksa možete staviti malo ruma.
Pogledajte u videu kako ga napraviti: