To je to što me zanima!

Brza torta s bijelom čokoladom i jagodama koju ne treba peći

Ono što ovu tortu čini toliko posebnom jest činjenica da vam sama priprema neće oduzeti previše vremena, a na kraju će se ipak svi diviti vašim slastičarskim sposobnostima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 žumanjaka
  • 250 g šećera
  • 250 g jagoda
  • 750 ml vrhnja za šlag
  • 250 g bijele čokolade

Priprema:

Istucite žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi.

Operite jagode, uklonite listiće pa ih zgnječite vilicom. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima. Umiješajte i zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu.

Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.


ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 14.05.2019.

    obožavam bijelu čkoladu mljacccc torta je odlična

  • 14.05.2019.

    Zasto gnjecit jagode?

  • 14.05.2019.

    Za prste polizati odlicno😋...

Komentiraj...
Vidi sve komentare