Sezona je šparoga pa svakako isprobajte i ovaj odličan recept. Radi se o jelu čija priprema traje 20-ak minuta, lagano je za probavu i prepuno vitamina i minerala. Možete ga poslužiti uz komadić limuna
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 150 g integralnih špageta
- 160 g šparoga, izrezanih na manje komade
- 2 žlice ulja od uljane repice (ili suncokretovog, maslinovog)
- 220 g poriluka, izrezan na tanke trake
- 1 crveni čili, sitno nasjeckan (sjemenke uklonite)
- 1 češanj češnjaka, usitnjen
- 160 g smrznutog graška
- 1 limun, ribana korica i sok
- sol i papar po želji
Postupak:
Skuhajte špagete tako da budu al dente, no tri minute prije kraja dodajte u vodu i šparoge. Za to vrijeme zagrijte ulje u većoj tavi ili woku, dodajte poriluk i čili i pržite pet minuta. Ubacite i češnjak, grašak, koricu i sok od limuna te kuhajte još nekoliko minuta, da grašak malo omekani. Začinite po ukusu.
Procijedite tijesto i šparoge, ali tako da odvojite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhalo. Potom špagete, šparoge i tu vodu od kuhanja stavite na povrće u tavu, dobro promiješajte da se sve sjedini i poslužite, piše bbcgoodfood.com.