Za pripremu ovog kolača trebat će vam oko sat vremena, a količina sastojaka dovoljna je da napravite kolač koji će biti taman za šest ljudi.
Sastojci:
172 g bijele čokolade, 7 žlica soka od jabuke, pola žličice cimeta, 30 g oštrog brašna, 26 g mrkve
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na komade i rastopite je u mikrovalnoj pećnici. Naravno, čokoladu možete rastopiti i na klasičan način na pari. Dodajte sok od jabuke pomiješan s cimetom. Miješajte pomoću pjenjače dok ne dobijete smjesu ujednačene boje, bez grudica ohlađene bijele čokolade.
Umiješajte prosijano brašno, žlicu po žlicu, i nakon svake dodane žlice dobro sve promiješajte pjenjačom. Pazite da ne nastanu grudice. Dodajte sitno naribane mrkve i ponovno dobro promiješajte. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite 40 - 45 minuta, odnosno dok površina ne poprimi zlatnosmeđu boju. Pustite da se brownie potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja.