broj osoba: 6
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
Za koru: 4 velika bjelanjka, 160 g šećera, žličica gustina, žličica soka od limuna, prstohvat soli
Za kremu: 150 g krem sira, 200 g mliječnog slatkog vrhnja, 2 žlice šećera u prahu, 200 g malina, 100 g borovnica
Priprema:
Najprije ispecite beze koru. Bjelanjke miješajte mikserom dok ne pobijele te zatim dodajte jednu po jednu žlicu šećera i sol uz konstantno miješanje. Kada bjelanjak postane čvrst, vrijeme je da dodate gustin i limunov sok. Sve dobro promiješajte pa rasporedite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Koru pecite oko 20 minuta na 150 stupnjeva. Neka se biskvit ohladi nekoliko minuta. Za to vrijeme na vlažnu krpu stavite papir za pečenje posut šećerom u prahu.
Beze koru stavite na papir okrenutu gornjom stranom prema dolje i pažljivo uklonite papir na kojemu se pekla. Ostavite da se ohladi 10-ak minuta. Dok se kora hladi, pripremite kremu tako što ćete mikserom pomiješati krem sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Kad dobijete gustu smjesu, prebacite je na ohlađenu beze koru. Rasporedite maline i borovnice po kremi te pažljivo, pomoću krpe i papira za pečenje, zarolajte koru u roladu. Jednom kad je rolada gotova, spremite je u hladnjak i ostavite da se ohladi nekoliko sati. Poslužite hladnu, s nekoliko malina.