To je to što me zanima!

Aromatična cvjetača pečena u pećnici: Zdravo, lagano i ukusno

Ovo jelo je odličan izbor nakon blagdanskog prejedanja kad nam je probavni sustav željan odmora. Ukoliko volite okus mesa, cvjetaču možete posipati preprženim trakicama slanine
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • cvjetača
  • 300 ml grčkog ili čvrstog jogurta 
  • sok jednog limuna
  • žlica zgnječenog češnjaka
  • žlica kima
  • žličica curryja
  • žlica ulja
  • pola žličice papra
  • 2 žličice soli

Priprema:

Uklonite listiće s cvjetače pa je kratko kuhajte na pari ili u posoljenoj vodi, da malo omekani. Potom je cijelu umočite u marinadu koju ste prethodno pripremili od jogurta, limunovog soka, kima, češnjaka i začina. 

Stavite je na nauljeni protvan i pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, dok ne porumeni i ne dobije hrskavu koricu. Kad je gotova, izvadite je iz pećnice, ostavite desetak minuta i poslužite uz zelenu salatu, prenosi Atma.

SUPER RECEPT Od ostataka svinjske pečenke napravite odličan zapečeni grah

Ukoliko vam je komplicirano pripremati cijelu cvjetaču, izrežite je na manje komade, uranjajte u marinadu i slažite na protvan. U tom slučaju pecite nešto kraće.

Također, ako ste ljubitelj mesa, pečenu cvjetaču na kraju možete posipati preprženim trakicama slanine i preliti masnoćom koja ostane nakon prženja u tavi.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sky linee 06.01.2021.

    Joj djeluje fino mmm

Komentiraj...
Vidi sve komentare