Sastojci:
- cvjetača
- 300 ml grčkog ili čvrstog jogurta
- sok jednog limuna
- žlica zgnječenog češnjaka
- žlica kima
- žličica curryja
- žlica ulja
- pola žličice papra
- 2 žličice soli
Priprema:
Uklonite listiće s cvjetače pa je kratko kuhajte na pari ili u posoljenoj vodi, da malo omekani. Potom je cijelu umočite u marinadu koju ste prethodno pripremili od jogurta, limunovog soka, kima, češnjaka i začina.
Stavite je na nauljeni protvan i pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, dok ne porumeni i ne dobije hrskavu koricu. Kad je gotova, izvadite je iz pećnice, ostavite desetak minuta i poslužite uz zelenu salatu, prenosi Atma.
Ukoliko vam je komplicirano pripremati cijelu cvjetaču, izrežite je na manje komade, uranjajte u marinadu i slažite na protvan. U tom slučaju pecite nešto kraće.
Također, ako ste ljubitelj mesa, pečenu cvjetaču na kraju možete posipati preprženim trakicama slanine i preliti masnoćom koja ostane nakon prženja u tavi.