To je to što me zanima!

Tviteraši sprdaju Bartulicu: 'Mater mu može sad odahnuti. Izgleda da se dokopao EP-a!'

U stranci su složni, Stephen Nikola Bartulica jedini je član stranke koji će svoju hrvatsku plaću zamijeniti onom europskom. Na listi je odmah iza predsjednika stranke i nositelja liste Ivana Penave
Vidi originalni članak

Prema najnovijim izlaznim anketama najviše glasova na izborima za Europski parlament dobio je HDZ 33,09 posto, što bi mu donijelo šest mandata, a slijede SDP i partneri s 27,29 posto ili četiri mandata.

Prema anketi provedenoj među biračima po izlasku s biračkog mjesta, po jedan mandat osvajaju Domovinski pokret (8,77 posto) te Možemo! (6,26 posto).

DP IMA JEDAN MANDAT 'Mama, idem u Bruxelles!' Bartulici se nakon afere s kućom smiješi fotelja u Bruxellessu

U stranci su složni, Stephen Nikola Bartulica jedini je član stranke koji će svoju hrvatsku plaću zamijeniti onom europskom. Na listi je odmah iza predsjednika stranke i nositelja liste Ivana Penave

- Domovinski pokret je treća politička snaga u državi. Kako sada stvari stoje, s jednim mandatom naš Stjepo Bartulica bi trebao ići za Europu, a to će vjerojatno pokazati i preferencijalni glasovi - rekao je Penava.

Korisnici X-a (nekadašnjeg Twittera), ne prestaju sa šalama na račun Bartulice. 

Podsjetimo, Bartulica je kupio kuću na tri kata i vrt na otoku Prviću za 300.000 eura, a prema njegovoj imovinskoj kartici, on i supruga mjesečno zarađuju 3600 eura pa im, nakon što za dva kredita izdvoje 3562 eura, ostaje za život svega 38 eura mjesečno. Preko odvjetničkog ureda je priopćio da svakodnevne životne troškove podmiruje sredstvima koje mu je darovala njegova majka. Međutim, i taj novac je onda trebao upisati u imovinsku karticu. 

IZ STOŽERA DP-A Stipo Mlinarić: Bartulica mora sutra pred novinare i do zadnjeg detalja sve objasniti

Naknadno su 24sata objavila kupoprodajni ugovor iz kojeg se vidi da je Božica Bartulica, Bartuličina majka, upravo njemu dala punomoć da se bavi prodajom te kuće te da je ugovor sklopljen u ožujku 2024. godine, dakle nakon što je kupio kuću na Prviću. Osim toga, tu je i automobil kojeg je kupio, kako tvrdi u imovinskoj kartici, od "drugih prihoda". Ti drugi prihodi službeno ne postoje. Upitno je i može li se u osobne svrhe koristiti automobilom kojeg je stranka Domovinski pokret unajmila za potrebe kampanje za EU izbore.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Roy Ban 10.06.2024.

    Prevarant koi se dokopao Europe, predviđam raspad unije.

  • NetkoTkoZna! 09.06.2024.

    cuj twiter.. pa jel itko ikad u Hrvatskoj koristio twiter. mora da je neki tenkre ako to koristi

  • Doktor Kongo 09.06.2024.

    Lakše se diše. S 32€ na 8032€ mjesečno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare