Obavijesti

Sport

Komentari 11

Važna pobjeda Cedevite protiv Budućnosti, Zadar nastradao

Važna pobjeda Cedevite protiv Budućnosti, Zadar nastradao
1

Hrvatski predstavnici u ABA ligi ostvarili su polovičan uspjeh u nedjelju. Cedevita je u Domu sportova svladala Budućnost, a Zadar pretrpio visok poraz kod Partizana

VIDEO

Cedevita više ne može biti drugoplasirana u ABA ligi, ali ima vrlo dobre šanse da bude treća. Takav rasplet omogućila joj je pobjeda protiv izravnog konkurenta Budućnosti u Domu sportova 80-70 uz težak poraz Zadra na gostovanju kod Partizana 87-53.

Izabranici Jasmina Repeše ključni su korak prema pobjedi napravili u drugoj četvrtini koji su dobili 25-10, a najbolji je u njihovim redovima bio Miro Bilan s 20 poena uz stopostotan šut za dvicu (7/7). Karlo Žganec dodao je 14, bila je to njegova ponajbolja partija otkako je ljetos stigao u Cedevitu, a priliku je dobio zbog bolesti Stanka Baraća i ozljede Marija Delaša. Kod crnogorske momčadi nezadrživ je bio Boris Savović s 28 poena.

- Drugu četvrtinu odigrali smo kako možemo, s puno energije, tu smo napravili razliku - rekao je Žganec nakon utakmice, a trener Repeša dodao:

- Solidno smo odigrali protiv momčadi s kojom se borimo za što bolji plasman uoči doigravanja. Imali smo dalek put s Kanara, ozljede i bolesti, ali sve smo prebrodili.

Nemanja Gordić zabio je deset poena za 25 odigranih minuta.

- Velika pobjeda protiv odlične momčadi koja je ispred nas na tablici. Dižemo se u odnosu na posljednje razdoblje i samo trebamo tako nastaviti - rekao je bosanskohercegovački košarkaš.

Partizan zamrznuo Zadar na -34

Nakon trzavica zbog štrajka i neisplate plaća te odlaska ponajboljeg igrača Jamesa Florencea, Zadar je nastradao u Pioniru. Partizan je slavio s 34 poena razlike, bilo je 87-53 za Beograđane. Dobro su Zadrani krenuli u utakmicu i nakon prve četvrtine vodili 20-15, no već u drugoj sve je palo u vodu. Zabili su osam, a primili 21 koš. Do kraja je prednost domaćina samo rasla.

Partizan je ovom pobjedom onemogućio Cedeviti da bude druga nakon regularnog dijela natjecanja kojemu je ostalo još jedno kolo. Beograđani i Budućnost izjednačeni su na drugom i trećem mjestu s omjerom 18-7, a Cedevita ima pobjedu manje.

U posljednjem kolu sljedeće nedjelje od 19 sati Budućnost i Partizan u izravnom će dvoboju odlučiti tko će biti drugoplasirani, a poraženom prijeti pad na četvrto mjesto dobije li Cedevita Szolnoki na gostovanju u Mađarskoj.

Cibona je na gostovanju kod MZT-a u skoplju izgubila i devetu utakmicu zaredom (78-65). Usprkos katastrofalnim rezultatima u posljednje vrijeme, cibosi ipak ne moraju brinuti o ostanku jer je posljednje mjesto "zakapirao" Levski iz Sofije. Upravo su Bugari protivnici momčadi Slavena Rimca u posljednjoj utakmici sezone u Zagrebu. Eto odlične prilike za kraj negativnog niza.

ABA liga, 25. kolo

  • Partizan NIS - Zadar 87-53
  • Cedevita - Budućnost VOLI 80-70
  • MZT Skoplje - Cibona 78-65
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Dilaver: 'Bjelica će probuditi i Petkovića!' Budimir: 'Uh, kad je potjerao iz momčadi Lecjaksa...'
BIVŠI DINAMOVCI ZA 24SATA:

Dilaver: 'Bjelica će probuditi i Petkovića!' Budimir: 'Uh, kad je potjerao iz momčadi Lecjaksa...'

Plus+ Nenad je sad najbolje rješenje. Igrat ćeš onoliko koliko zaslužiš. Kod njega se i prvi i 25. igrač u momčadi dobro osjećaju, naglašavaju igrači koje je vodio u prvom mandatu
Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...
OSMINA FINALA SP-A

Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...

Uz dvije velike greške na početku prvog poluvremena, odnosno drugog, Hrvatska je izgubila u osmini finala Svjetskog prvenstva od Argentine. Imali smo više udaraca od Argentinaca, ali slaba je to utjeha