Marko je gostima udijelio i prigodne poklone - domaće proizvode njegove obitelji, domaće sokove i rakije. Svoju je večer završio prigodnom svirkom tamburaša, čime je do kraja razveselio goste
Marko se potrudio, no gosti su imali niz zamjerki: 'Krumpir je bio nepečen. Nije nas animirao'
Kuhar Marko Starčević iz Međurača ugostio je protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobio je 34 boda, a najmanje bodova dala mu je Snježana Š., svega sedam.
Pripremu večere Marko je započeo radom na glavnom jelu. Šareno pod oklopom skrivalo je meso i puno šarenog povrća.
- Teletina pod saćem bi mogla imati veze s tim, sigurno i da će biti neko povrće - predosjetio je Karlo. Uz teletinu, Marko je ponudio ekipi i svinjetinu.
Nakon glavnog jela, Marko se bacio na Šumsko crvenilo. Deserte domaćin obožava raditi, a ovog puta ekipi je odlučio ponuditi cheesecake od malina i bijele čokolade.
Predjelo Trokutasti smotuljak je posljednje što je Marko odlučio pripremiti. Radio je gyrose s piletinom i grčkim sirom.
Nakon što je završio jela pripremio se za doček gostiju i aperitiv. Ekipi je ponudio domaći višnjevac, rakiju od šljive i kruške te mente.
- Doček je bio lijep - otkrila je Snježana B.
- Slažem se sa Snježanom - dodao je Karlo.
- Marko je bio tih, kao da ga je strah, nije bio opušten - komentirala je Snježana Š.
- Pila sam višnjevac i bio je baš dobar - zaključila je Katarina.
Trokutasti smotuljak prvi je stigao pred goste. Gyrosi s piletinom i umakom od grčkom umaka i majoneze svidjeli su se ekipi.
- Izgled je bio očaravajuć, sve to poslagano na tanjuru se uklapalo - ocijenio je Karlo.
- Bilo je primamljivo - dodala je Katarina. Ekipa je hvalila predjelo, Snježani Š. je bilo tek, kaže, dosta ljuto.
Iduće jelo koje je Marko poslužio bilo je Šareno pod oklopom. Teletina i svinjetina s povrćem pod pekom svidjela se ekipi naizgled.
- Mislim da je Marko uzeo dvije vrste mesa da ne bi pogriješio tko što voli, a tko ne, i da bi dobio koji bod više - komentirala je Snježana B.
- Taman, baš ono kako spada - pohvalio je Karlo okus glavnog jela.
- Krumpir mi nije bio.. - komentirala je, pak, Snježana Š.
Šumsko crvenilo posljednje je jelo koje je Marko ponudio gostima. Cheesecake s malinama i rastopljenom bijelom čokoladom svidio se izgledom ekipi.
- Bio je šarolik, bilo je fora - komentirao je Karlo.
- Desert je bio odličan, okus super, izgled također, petica - dodala je Snježana Š.
Nakon što je ekipa pojela ukusni desert, Marko je gostima udijelio i prigodne poklone - domaće proizvode njegove obitelji, domaće sokove i rakije. Svoju je večer završio prigodnom svirkom tamburaša, čime je do kraja oduševio i razveselio goste.
- Nije bio komunikativan, a krumpir je bio nepečen - objasnila je Snježana Š.
Njezina imenjakinja dala je Marku devet bodova, rekavši da je bile preobilno, a Karlo je, pak, sve zaključio s osam bodova.
- Domaćin nas nije dovoljno animirao - komentirao je Karlo i dodao da je bodove umanjio i zbog deserta. Katarina je jedina Marku dala deset bodova, pohvalivši baš sve segmente večere.