U novoj fazi natjecanja nema više mentora. Prvi zadatak zvao se 'Jel' kužiš?', a kandidati su morali rekonstruirati jelo koje su vidjeli i probali u samo 30 sekundi
Kandidati nisu znali s kojim mesom kuhaju: 'Nejestivo je'
U novom tjednu showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' kandidati ulaze u fazu koja se zove 'točka pucanja'. U toj fazi više nema timova i svatko kuha za sebe. Također, nema više mentora, sad će sva tri člana žirija biti na raspolaganju svim kandidatima. Prvi zadatak zvao se 'Jel' kužiš?', a kandidati su morali rekonstruirati jelo koje su vidjeli i probali u samo 30 sekundi.
Za pripremu jela kandidati su imali 75 minuta, a djevojke, s obzirom na to da su pobijedile u dvoboju muškaraca i žena, imale su pravo zvati bilo kojeg člana žirija u pomoć. Kandidati su bili pod stresom jer uglavnom nisu uzeli sve namirnice potrebne za kuhanje, a bila je riječ o gulašu s janjetinom.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
S druge strane, većina kandidata nije uspjela prepoznati koji su sastojci u jelu, a veliki problem im je bio i napraviti posebne pljukance koji su u sredini imali rupu. Prvi su svoje jelo pred žiri donijeli Marko i Renato, koje je žiri odmah obavijestio da su dobili negativne bodove jer im radna jedinica nije bila čista.
- Makaroni na iglu su jako delikatna stvar i teško ju je napraviti. Jako vam je masno jelo. Ja sam Slavonka i nemam problem s masti, ali ovo je zaista premasno - komentirala je Željka njihovo jelo.
- Nije ukusno jer masnoća dominira. Nije uspješno jelo - bio je oštar Pažanin, a a svoj gulaš dečki su dobili 12 bodova.
Dina i Franka zadovoljno su donijele jelo pred žiri.
- Jedini problem ovog jela je umak. Morate razmišljati o tome. Gdje vam je šug? - pitao je Pažanin, koji je u načelu bio jako zadovoljan dobivenim jelom.
- Što se tiče tijesta, brljale ste ga i mrljale - komentirao je Špiček, no unatoč činjenici da nije bilo vina u jelu, djevojke su dobile dobrih 18 bodova.
Sestre Štefica i Katica nisu bile sretne sa zadatkom, komentirale su da nikad nisu radile varivo s janjetinom.
- Na oko ste dobili teksturu, ali je u okusu jelo puno drugačije od onog kakvo je trebalo biti - rekla je Željka.
Špiček nije bio zadovoljan s tjesteninom, koja je ostala tvrda, a Pažanin je pohvalio kako su obradile janjetinu. Za svoje jelo dobile su 15 bodova. Karmen i Marina zadovoljne su kako su pripremile jelo iako dobar dio vremena nisu znale da rade s janjetinom.
- Što se tiče šuga, boja i tekstura su fantastični. Ali sve drugo je problem. Od tjestenine, do začina i mesa - rekao je Pažanin, a njihov zbroj ocjena bio je 15.
Ana i Katarina dobile su komentar da im nedostaje umaka u jelu, nisu pogodile začine, a ni tjestenina nije imala oblik koji je bio zadan. Djevojke su za svoje jelo dobile svega devet bodova. Alen i Dino posljednji su išli pred žiri.
- Što vam se dogodilo s tjesteninom? Nejestiva je - komentirao je Pažanin nimalo oduševljen jelom na
stolu.
- Fali umaka, fali šušta i sve je jako tvrd - bila je odrješita Željka.
Njihova kulinarska vještina ocijenjena je s devet bodova, no dobili su bod više jer su jedini koristili muškatni oraščić i cimet.
- Nismo zadovoljni s ocjenama, ali nismo zadovoljni ni s jelom koje smo pripremili - komentirao je Alen na kraju.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...