Sve više ljudi obraća pažnju na prirodne sastojke pri kupnji hrane. Ipak, i prirodni sastojci mogu imati vrlo sumnjivu pozadinu koja bi vas mogla negativno iznenaditi
Samo prirodno: Kosa iz Kine daje mekoću kruhu i pecivima
Kad na proizvodu pročitaju da sadrži prirodne sastojke, kupci se uglavnom lakše odlučuju za kupnju. Ali pritom mnogi ne znaju kakve to prirodne sastojke ustvari jedu.
Prirodna aroma vanilije u sladoledu sadrži sastojke koji se dobivaju iz analnih žlijezda dabra. Mekoću i dugotrajnost pekarskim proizvodima daje L-cisterin, supstancija koja nastaje iz ljudske kose, kokošjeg i pačjeg perja, dlake životinja, a nalazi se i u noktima. Ako se proizvodi iz kose, takva kosa često dolazi iz Kine, s podova tamošnjih frizerskih salona. Kako bi se iz nje izdvojio L-cisterin, kosa se otapa u kiselini. Prirodna crvena boja za hranu dobiva se od izlučevina svilenih buba. Može se pronaći u voćnim jogurtima, slatkišima...