Nemam predrasuda prema niti jednoj kuhinji, ali mi se držimo tradicije i sarma na staru godinu je obavezna i tako ce biti i dalje.
Kalaaleq
29.12.2022.
Odustani
Zivim na Grenlandu vec 8 godina i mogu vam rec da ste sve krivo napisali. Kiviaq nikad nisam vidio ni na jednom bozicnom stolu. To je "specijalitet" sa krajnjeg
sjevera Grenlanda i necete ga nac skoro nigdje drugdje na Grenlandu. Mattak nema okus ni po kakvom kokosu.Na Grenlandu se u globalu za bozic i ostale prigode jede tuttu (sob) i umimmak (mosusno govedo) s kuhanim krumpirom i smedim umakom, mattak se jede sa soja umakom i aromatom (nordijska verzija vegete) i u raznim salatama, zatim riblje juhe s kozicama i mattakom, riba namocena u octu s lukom, riba i kit suseni na zraku i tuljanovo salo, i kuhane morske ptice.
Prikaži još ↓
vi
vinja
30.12.2022.
Odustani
Koliko mi se čini cilj ove kulinarske priče je reklamirati aparate Gorenje. Inače, sasvim je logično da ljudi smišljaju specijalitete od namirnica iz svog okruž
enja. Bilo bi zanimljivo probati ih, a da li nam išle u slast, vidjeli bi.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .