Mirko Filipović kaže da su mu na krizmenom ručku u Vukovaru servirali pomfrit ‘pržen u ulju s prošlogodišnje krizme’, kolu iz plastične boce i kave koje nije popio
Prisjeo mu je ručak: 'Cro Cop' im je udijelio jezikovu juhu...
Imao sam čast biti krizmani kum Loreni u Vukovaru. Prekrasan dan, divna atmosfera u crkvi, baš posebno nešto. Mislio sam da mi ništa ne može pokvariti dan, ali ne lezi, vraže. Nakon mise smo se uputili u restoran... I tako sjeli mi, konobari prvo donijeli toplu kolu, i to u bocama od dvije litre, što nije po zakonu. Pa ne mo’š točiti sokove iz boca od dvije litre! Al’, ajd, baš me briga..., počeo je ovako nizati svoje muke Mirko Filipović Cro Cop.
Na svom profilu na Facebooku objavio je čitavu “čitabu” o svojim mukama koje je doživio u vukovarskom restoranu prošle nedjelje, gdje je ručalo njih osmero i još devetero djece.
A nakon tople kole Mirku su servirali i jednolitrene, kaže, “skupe” sokove marke TO’, a onda su ga dotukli sljedovima.
- I stiže teleća ragu juha ili bolje, mrkvina ragu juha, jer je bilo pet deka mesa i kila mrkve po zdjeli. Stigle četiri zdjele juhe, četiri ovalčića s teletinom i ‘mladom janjetinom’, koja, po mojoj procjeni, nije bila ispod 90 kila kad je išla pod nož... Probao sam zagristi komad, ali sam odustao - nizao je Cro Cop. Za teletinu je rekao da bi još mogla proći, ali ubio ga je u pojam pomfrit, za koji je rekao da su ga pekli u ulju još od lanjske krizme:
- Zagrizeš ga, a ono puca kao da je stakleno.
Gozba je završila s četiri kave, a on je pohitao sve platiti.
- Kontam koliko bi te splačine mogle koštati - kola u rinfuzi, četiri ili pet boca, par onih ‘žnj’ sokova u pakiranju od litre od šest-sedam kuna, boca mineralne i litra nekog ‘skupog’ vina. Mislim si - ne može to ni 1000 kuna koštati, al’ izvadim 1500. Kad mi veli konobar - 2360! - pao je na leđa Cro Cop.
Ovako ga nije nokautirao ni Gonzaga! A na računu čudo jer su nakucali 17 kava umjesto četiri, potom 17 juha i 17 salata...Šokirani Mirko napisao je da je prošao restorane od Tokija, Sydneya, New Yorka, Las Vegasa i Los Angelesa, a u njegovu kraju prodaju mu klošarske štosove.
- Nije stvar cifre, boli me patak koliko ručak košta, ali da se ljudi uopće usude takav klošarluk prodavati, pa to je strašno - nizao je.
A vlasnik restorana ima drukčiju priču i kaže kako je riječ o pogreški:
"Konobar mu se ispričao zbog pogreške na računu"
- Cro Cop je velik sportaš i zato mu se divimo. No kao čovjek se pokazao vrlo dvojben javno me izblativši bez razloga. Žalosno je da se netko takve veličine i toliko bogat ide obračunavati s restoranom u kojem mu se konobar ispričao zbog pogreške u računu - rekao je vlasnik restorana Dragan Mlakić.
- Nisam vidio, ali su me mnogi zvali čudeći se što je napisao. Time je više rekao o sebi. Neću ulaziti u raspravu s njim jer ne želim liječiti njegove rane. Ali sve na što se on požalio na društvenim mrežama dogovorio sam s njegovom kumom i sve se moglo ispraviti da je netko tako htio. Ali ne, njemu je bilo najjednostavnije popljuvati mene i mojih 30 godina u ugostiteljstvu - rekao je ogorčeni Mlakić.