Obavijesti

News

Komentari 1

Poslovna klima u Njemačkoj pogoršala se i u rujnu

Poslovna klima u Njemačkoj pogoršala se i u rujnu

Brojni poslovni čelnici nezadovoljni su i trenutnom situacijom i izgledima za budućnost, pokazala je anketa u kojoj je sudjelovalo oko 9.000 kompanija

VIDEO

Poslovna klima u Njemačkoj pogoršana je i u rujnu, četvrti mjesec zaredom, izvijestio je u utorak ekonomski institut Ifo istaknuvši da je raspoloženje u industriji na najnižoj razini od ljeta 2020. godine i vrhunca pandemije covida 19.

Indeks koji mjeri ozračje među čelnicima kompanija smanjio se u rujnu za 2,1 bod u odnosu na kolovoz, kliznuvši na 85,4 boda, pokazuje anketa instituta za ekonomska istraživanja sa sjedištem u Muenchenu.

Vrijednost indeksa pala je tako na najnižu razinu od siječnja, odražavajući daljnje pogoršanje očekivanja poslovnih čelnika u najvećem europskom gospodarstvu.

"Njemačko je gospodarstvo pod sve snažnijim pritiskom", zaključio je predsjednik Ifo-a Clemens Fuest, prema izvješću.

Brojni poslovni čelnici nezadovoljni su i trenutnom situacijom i izgledima za budućnost, pokazala je anketa u kojoj je sudjelovalo oko 9.000 kompanija.

Među sektorima s izrazito lošim ozračjem izdvaja se industrija, čiji se indeks spustio na najnižu razinu od lipnja 2020. godine i vrhunca pandemije koronavirusa, primjećuju u institutu.

"Ocjena kompanija o aktualnom stanju u poslovanju zamjetno se pogoršala, a osjetno su pesimističnija i njihova očekivanja. Manjak novih narudžbi dodatno je produbljen i ključni sektori njemačke industrije zapadaju u teškoće", konstatiraju ifovi stručnjaci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'
'KATASTROFA'

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'

Najgori scenarij donosi porast razine mora, pri čemu bi poplave mogle doseći visinu od 6 metara iznad tla
Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)
TRAGEDIJA U LICI

Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)

Motorist (79) imao je nesreću na Jadranskoj magistrali te mu se prolilo motorno ulje po cesti. 25 minuta nakon toga, slovenski bračni par motorista u zavoju nalijeće na ulje. Na mjestu su poginuli, a 79-godišnjak je uhićen