Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Pogledajte kako napraviti vrlo dugačak pomfrit - odlična ideja

24sata placeholder

Ovako dugački prženi krumpirići omiljena su poslastica u Japanu. Zapravo ih je vrlo jednostavno napraviti, a serviraju se s majonezom i posebnim ribljim začunom - katsuobushijem

Ovako pripremljene krumpiriće serviraju u baru "Harajuku Gyoza" u Australiji, a gosti ih jednostavno obožavaju. Inače, ovako dugačak pomfrit omiljena je poslastica u Japanu.

Servira se najčešće s majonezom i katsuobushijem (morski specijalitet prokuhanih, fermentiranih i usitnjenih fileta tune ili palamide - koristi se kao začin za razna jela).

 

We love this awesome photo of our Long Fries from our friend @foodieadam at the #nightnoodlemarkets 🍜 So yum. So fun 😋

A post shared by Harajuku Gyoza (@harajukugyoza) on

Pripremaju ih zapravo od pire krumpira od kojeg oblikuju loptice. Potom loptice stavljaju u poseban uređaj i pritisnu ga iznad vrelog ulja. Iz uređaja izlaze dugačke trake koje nakon vrlo kratkog prženja postaju slasni, hrskavi pomfrit.

Pogledajte kako to izgleda u videu:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo